Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σύλλογος Ορθοδόξων Πατμίων Πάτμος Ιερά
Εισήγηση: Αθανασίου Ελισσαίου 
Θέμα: Γιατί εμείς, γιατί τώρα

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
• ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
• Να σας πω αρχικά ότι νοιώθω ευτυχής βλέποντας απέναντι μου όλους εσάς που δείχνει αν μη τι άλλο ότι ανησυχείτε και αγκαλιάζετε με σοβαρότητα την προσπάθεια που επιχειρούμε, να ευχαριστήσω ακόμη για την ευκαιρία που μου δίνεται να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να δημιουργηθεί αυτός ο σύλλογος. 
• Στο λιμάνι μας στο κτίριο που στεγάζονται οι Υπηρεσίες Αστυνομίας, Τελωνείου, ΕΛΤΑ, ΚΕΠ και υπηρεσίες του Δήμου υπάρχει ευφυώς εντοιχισμένη μία επιγραφή.
Η πινακίδα αυτή.


• Δυστυχώς ούτε οι φίλοι μας οι Καθολικοί τη σεβάστηκαν ούτε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου εκκλησίας. Και ενώ θα έπρεπε οι θεματοφύλακες της Ορθόδοξης εκκλησίας να ελέγξουν τους άσπονδους φίλους μας ακόμη και τον Προκαθήμενο κωφεύουν και κάνουν υπακοή. Έτσι λοιπόν καλούμαστε εμείς μια χούφτα άνθρωποι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας που έχει εθισθεί στους νόμους της αγοράς. Ο νόμος που λέει να βγάλουμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε στη μικρή Τουριστική περίοδο”.
Από την επίσκεψη τους στο Δημαρχείο Πάτμου Ποιος να υποθέσει το στόχο τους.

• Η προσπάθεια λοιπόν να δημιουργήσουμε το Σύλλογος Ορθοδόξων Πατμίων “ΠΑΤΜΟΣ ΙΕΡΑ” ξεκινά από αυτό και δεν ξεκινά σήμερα. Ξεκινά όχι για να αμφισβητήσει τον Έξαρχο και Ηγούμενο της Μονής και την Αδελφότητα. Ίσα-ίσα είναι δίπλα τους και στηρίζει κάθε προσπάθεια τους. Καθημερινά γεγονότα σε βάθος χρόνου δημιούργησαν την ανάγκη. Οι λόγοι: • Διαφύλαξη και διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης και κληρονομιάς της Πάτμου. • Προστασία της Πάτμου λόγω της μοναδικότητας της Ιερότητας της νήσου. • Τη διαφύλαξη των προνομίων της. • Ανάδειξη των προβλημάτων που προκύπτουν και βάζουν σε κίνδυνο κάθε τι από τα παραπάνω.
Επειδή λοιπόν
• Επειδή λοιπόν εδώ και μερικά χρόνια η Μονή βάλλεται πανταχόθεν και ιδιαίτερα εκ των έσω αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια και να ζητήσουμε τη δική σας βοήθεια έτσι ώστε να θωρακίσουμε το νησί μας και το Μοναστήρι μας μέσα στην μία και μοναδική Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. • Παρακάτω οι επόμενοι ομιλητές θα αναλύσουν με σαφήνεια τα πιο κρίσιμα κατά την άποψη μας θέματα: • Την πραξικοπηματική αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας της Ιεράς Μονής προκειμένου να έχουμε δικαίωμα επιβολής τετελεσμένων. • Την παραχώρηση Ορθοδόξου εγκαινιασμένου σε έτερα δόγματα. • Την πληρωμή αργομισθιών κληρικών οι οποίοι δεν έχουν καν επισκεφθεί το νησί μας και τη Μονή. 

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί και εξαίρετοι φίλοι Πάτμιοι......Παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την αγωνία σας για τα γενόμενα "εν τη νήσω τη καλουμένη Πάτμο" και την προσπάθεια σας προκειμένου να μη βεβηλωθεί η μοναδικότης της ιερότητος αυτής...."Πολύς ο μισθός σας εν ουρανοίς"....Λυπηρό το γεονός οτι ο ίδιος ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.Τα γεγονότα θα "τρέξουν με βήμα ταχύ" και οσονούπω οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.....Μεταξύ αυτών που αγωνιούμε για τα μέλλοντα,προστεθήκατε και σεις σε ομάδα και προσθέσατε περισσότερη ελπιδα,οτι όσες φουρτούνες κι αν περάσει η Ορθόδοξη πίστη μας στο τέλος θα νικήσει....!!! Στις θύελλες δεν φοβόμαστε οταν ξέρουμε οτι στο λιμάνι του προορισμού μας περιμένει ο ίδιος ο Χριστός "να δεσει το κάβο" που μας ενώνει μαζί του.....Δεχτειτε την αγάπη μου,το θαυμασμό μου,την αμέριστη συμπαράσταση μου και την ευχή όπως στεφθεί με επιτυχία η αποστολή σας......Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή