Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

π.Πέτρος Χιρς, Πρωτοφανούς σπουδαιότητος ανάλυση - Πώς έγινα Ορθόδοξος!



Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς, κληρικός σήμερα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου, γεννήθηκε το 1971 στο Ντάλας του Τέξας (ΗΠΑ).

Μέσα από μία πορεία αναζήτησης της αλήθειας, γνώρισε την Ορθοδοξία στην Αμερική και στη συνέχεια βαπτίστηκε στο Αγιον Ορος.
Μετά τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Wisconsin και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας - Berkeley, θα φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Θεολογική Σχολή, όπου θα εκπονήσει το διδακτορικό του με τίτλο: «Το Βάπτισμα των Χριστιανών κατά το Unitatis Redintegratio της Β´ Βατικανής Συνόδου: Δογματική Διερεύνηση από Ορθόδοξη Αποψη»


Σήμερα έχει πέντε παιδιά και είναι εφημέριος του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, στα Πετροκέρασα νομού Θεσσαλονίκης. 

«Αυτό που λείπει περισσότερο απ' όλα στην εποχή μας είναι η προφητική φωνή της Εκκλησίας του Χριστού. Η φωνή της Αληθείας σώζει. Δεν είναι μόνο η προσφορά φαγητού και η κοινωνική δράση, ούτε οι ηθικολογίες, αλλά είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος ότι η σωτηρία βρίσκεται στην Εκκλησία» απαντά, κλείνοντας, στο ερώτημα ποιος είναι ο ρόλος του κληρικού στην εποχή μας.

Στο πολύ ωραίο αυτό βίντεο κάνει μια σπουδαία ανάλυση  για τις δογματικές διαφορές των ετεροδόξων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου